Челси стигна до изключително ценен успех в борбата си за по-челни места в крайното класиране на Висшата лига. Това се случи, след като „сините“ от Лондон победиха след обрат Кристъл Палас с 3:1. Големият герой за отбора на Маурисио Почетино беше Конър Галахър, след като той реализира двата гола за пълния обрат през второто полувреме (46 и 90+). Енцо Фернандес пък оформи крайния резултат на „Селхърст Парк“ малко след втория гол на Галахър.

За домакините от Кристъл Палас точен беше Джеферсон Лерма в 30-ата минута, след като колумбийският халф прониза по фантастичен начин Джордже Петрович и донесе амбиции на Рой Ходжсън и „орлите“, които обаче ще продължат с лутащите се резултати и колебливото представяне сред техните редици. 

Любопитен факт е, че това е 14-и пореден успех за Челси над този съперник във всички турнири.

Победата запрати Челси до десетото място във временното класиране, като тимът вече е с 34 точки. Кристъл Палас остана 15-и с 24 точки след 24 изиграни мача.

Кристъл Палас vs Челси

източник: sofascore.com

Първият точен удар дойде в петата минута, след като "орлите" пратиха топката в половината на Челси. Матета свали с глава към Джордан Аю, който стреля, но доста слабо, след което Петрович улови с лекота. Иначе, протестите сред феновете на Палас спрямо ръководството продължиха, като привържениците вдигнаха транспарант против трансферната политика на клуба от южен Лондон.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

"Сините" от Лондон, които бяха гости в тази среща, доминираха значително във владението на топката, но това след първите 20 минути не носеше до опасности пред вратата на Дийн Хендерсън. В 23-ата минута Челси сбърка при изнасянето на топката, а Джордан Аю открадна вляво по нападението. Той шутира силно по диагонала, но Петрович се намеси добре.

След половин час игра на "Селхърст Парк" Палас откри резултата. Това се случи след кошармна грешка при изнасянето на топката от Нони Мадуеке и Мойзес Кайседо. Двамата действаха безобразно при кобминирането и подаването помежду си, след което Джеферсон Лерма отне. Колумбиецът не се посвени и отправи брутално тежък удар към вратата на Петрович, който остана безучастен при този шут и топката влетя зрелищно в неговия ляв ъгъл.

При цялата тази ситуация от Челси пък еквадорецът Кайседо се хвана за коляното, след което трябваше да получи дълга медицинска помощ. В крайна сметка той продължи игра. а в края на първото полувреме той комбинира с Мадуеке пред наказателното поле на "орлите". Белгиецът продължи за Конър Галахър, а бившият играч на Палас опита шут с десния крак, но не се наложи намеса от Дийн Хендерсън.

Второто полувреме стартира със сериозно закъснение на "Селхърст Парк". Причината за това беше проблем в техниката за озвучение на главния рефер - Майкъл Оливър, с неговите колеги, което забави подновяването на играта.

На гостите в тази среща отне само минута и 20 секунди след подновяването да изравнят резултата. Коул Палмър и Мало Густо комбинираха вдясно, а десният бек остана свободен след отлична комбинация. Густо даде прострелно центриране в полето на Кристъл Палас, където намери Конър Галахър, който с мощен удар порази Хендерсън за 1:1.

В 51-ата Мало Густо отново проби отдясно и пак комбинира с Коул Палмър. Младият англичанин надигра бранител на Палас и проби навътре, след което отправи силен удар с левия крак, но той бе неточен и играта бе подновена с удар от вратата. След час игра Аю пусна извеждащ пас в наказателното поле на Челси за Матета. Тиаго Силва се хвърли на шпагат и блокира удара му, ала бразилецът поиска медицинска помощ вследствие на намесата.

Натискът на Челси се засили, а в 67-ата гостите бяха близо до пълния обрат. Мойзес Кайседо поде отдясно и центрира добре, но никой не успя да засече топката веднага. Топката все пак отиде вляво към непокрития Бен Чилуел. Левият бранител направи идеална постройка на тялото си за шут, но опитът му не намери очертанията на домакинската врата. Секунди след това Галахър центрира за Николас Джаксън, но ударът му с глава отиде аут.

Четвърт час преди края на редовното време Матеуш Франса се нагърби да отправи много силен удар към вратата на Джордже Петрович, но сръбският страж реагира добре и боксира встрани от себе си. Малко след това Кайседо открадна топката в половината на Палас и подаде към Палмър. Той напредна и стреля, ала Хендерсън спаси лековато.

Челси реализира супер контраатака в добавеното време на срещата и вкара втори гол. Мойзес Кайседо изведе вдясно спринтиращия Коул Палмър. Младият англичанин си спря топката и видя непокрития Конър Галахър, който с плътен удар матира Хендерсън, за да направи резултата 2:1.

Малко след това дойде време и за Енцо Фернандес да се разпише в срещата след нова асистенция от Палмър. Той напредна от своята половина и изведе аржентинеца, който ознаменува доброто представяне на "сините" през втората част с красив гол в края на срещата.

FT / КРИСТЪЛ ПАЛАС - ЧЕЛСИ 1:3

1:0 Лерма 30', 1:1 Галахър 47', 1:2 Галахър 90+1', 1:3 Енцо Фернандес 90+3'

Стартовите състави:

Кристъл Палас: 30 Дийн Хендерсън – 12 Даниел Муньос, 16 Йоаким Андерсен 3 Тайрик Мичел 8 Джеферсон Лерма 20 Адам Уъртон 19 Уил Хюз 9 Джордан Аю 11 Матеуш Франса 14 Жан-Филип Матета

Челси: 28 Джордже Петрович – 27 Мало Густо 2 Аксел Дисаси 6 Тиаго Силва 21 Бен Чилуел 25 Мойсес Кайседо 8 Енцо Фернандес 23 Конър Галахър 15 Николас Джаксън 11 Нони Мадуеке 20 Коул Палмър