Отборите на Челси и Саутхемптън оформиха зрелищно равенство 3:3 в двубой от 5-ия кръг на Висшата лига. "Сините" изпуснаха спечелен мач и за втори път през настоящата кампания завършват с такъв резултат срещу отбор от подобен калибър. Всички три попадения за "сините" бяха дело на германци - Тимо Вернер и Кай Хавертц откриха сметката си за лондончани. Трите гола на "светците" отбелязаха Дани Ингс, Че Адамс и Яник Вестергаард, който в добавеното време на срещата отне победата на Челси. 

Getty Images
25 снимки


Тимо Вернер записа най-добрия си мач със синята фланелка до момента и вкара топката в мрежата на Саутхемптън още в 14-ата минута. Попадението обаче бе отменено заради засада. 

Само минута по-късно германският национал официално откри сметката си с Челси. Индивидуалният рейд на Вернер завърши със страхотен удар, преодолял Алекс МакКарти, за да изведе лондончани напред в резултата. 

Не закъсня и второто попадение на германския талант. След около половин час игра  Вернер се справи успешно с противниковата защита и излязъл очи в очи със стража на Саутхемптън, демонстрира страхотна техника и с невероятен завършващ удар с глава удвои аванса на своя тим.

В края на първата част "светците" отвърнаха на удара чрез страхотен гол на Дани Ингс, който премина няколко защитници на противника и вкара топката в мрежата на Кепа. 

През второто полувреме проблемите в "синята" защита отново се проявиха и в 57-ата минута равенството бе възстановено. Зума допусна катастрофална грешка и напълно собственоръчно предостави топката на Че Адамс, който нямаше никакви проблеми с преодоляването на испанския страж на Челси. 

В края на двубоя Яник Вестергаард донесе точката за своя тим, след като намери пространство в наказателното поле и с поразяващ удар разби мечтите на "сините" за второто място. 


Така Челси профука възможността да излезе на второ място и с 8 точки остава на 6-а позиция, докато Саутхемптън събра 7 пункта и заема 10-о място.