Отборът на Челси вече е започнал търсеното си на нови защитници, след като изглежда, че поне един от настоящите такива в клуба ще напусне през лятото. Смята се, че Антонио Рюдигер е взел решението и няма да остане в тима.

Тиаго Силва, Андреас Кристенсен и Сезар Аспиликуета също имат контракти до края на кампанията и бъдещето им на „Стамфорд Бридж“ също остава неясно.

Сега „Eurosport“ съобщава, че Челси и Манчестър Юнайтед ще се опитат да се възползват от финансовите проблеми на Ювентус и по този начин да привлекат 22-годишния защитник Матайс Де Лихт срещу изгодна сума.

Нидерландецът подписа с „биаконерите“ през 2019 година от Аякс, но Ювентус иска да намали част от заплатите си, след като беше силно засегнат от пандемията от коронавирус.

Отборът на Масимилиано Алегри в момента е извън първите четири тима в Серия А и няма да има друг избор, освен да продаде някои от звездите си, ако не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

Въпреки че все още не е установен контакт, редица големи европейски отбори, включително Челси и Юнайтед, следят ситуацията на Де Лихт в Ювентус, с надеждата да го привлекат по-евтино, допълва „Eurosport“.