Бърнли победи Норич като гост с 2:0 в първи двубой от 37-ия (предпоследен) кръг от Висшата лига. Домакините завършиха двубоя с девет души след червени картони през първата част на Буендия и Дърмич. Головете за успеха на Бърнли реализираха Ууд и автогол на Годфри.

Норич създаде сериозна опасност пред вратата на гостите в 20-ата минута, когато Годфри игра с глава, но прати топката в ръцете на Поуп. В 34-ата минута "канарчетата" останаха с 10 души на терена, след като Буендия игра умишлено с ръка и удари Ашли Уестууд в главата, а след разглеждане с ВАР съдията Френд изгони играча на домакините.

В добавеното време на първата част Дърмич атакува брутално с двата крака в съперников играч и остави отбора си с 9 души на терена.

Бърнли се възползва от ситуацията и с отличен гол на Ууд откри резултата, а попадението беше брилянтно.

В 67-ата минута на двубоя само отлично спасяване на Крул остави отбора на домакините в мача след удар на Родригес. В 80-ата минута при едно наглед безобидно центриране в наказателното поле на домакините, Годфри си заби автогол и сащиса Крул.

Домакините можеха да намалят резултата в 85-ата минута, но Поуп спаси опасния удар на Ернандес. Гостите създадоха опасност пред вратата на домакинити, но Крул отказа Видра.

След успеха Бърнли заема временно 9-о място с актив от 54 точки, но и мач повече. Норич е на последната позиция с актив от 21.