Най-изненадващо скромният тим на Бърнли продължава да мечтае за позициите, даващи право на участие в Лига Европа следващия сезон. "Виненочервените" надделяха с 1:0 у дома над другата сензация този сезон Уотфорд и продължават да притискат лидерите. 

Скот Арфийлд беше героят за домакините с единственото попадение в този мач точно преди почивката. Малко преди това пък "стършелите" останаха с човек по-малко заради изгонването на Марвин Зеегелаар за брутално влизане. 

Този мач предложи много битка и здрави влизания. Имаше и положения, като първото от тях беше за гостите още в 8-та минута, но тогава изстрелът на Трой Дийни мина на сантиметри встрани от дясната греда. 

Домакините отговориха в 18-та минута, когато Йохан Гудмундсон стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на "стършелите" Еурелио Гомеш се намеси великолепно и успя да избие в корнер. 

Последваха равностойни минути преди развръзката в края на полувремето. Първо в 39-та минута Марвин Зеегелаар беше изгонен за бруталното си влизане в краката на Йхан Гудмундсон - напълно заслужен директен червен картон. 

А малко след това Бърнли нанесе смъртоносния си удар. В 45-та минута Гудмундсон се изяви в ролята на асистент, като сервира страхотна топка за Скот Арфийлд отляво в наказателното поле и той с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря направи 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея имаше яка битка. Домакините вкараха още две попадения през втората част, но те бяха отменени заради засади. Първо Скот Арфийлд вкара топката в мрежата в 61-та минута, а после Ашли Барнс го стори в 74-та, но и двата пъти реферите видяха засади. 

В края Йохан Гудмундсон можеше да увенчае играта си и с попадение, но ударът му от границата на наказателното поле беше избит от Еурелио Гомеш и в крайна сметка повече попадения в този мач така и не паднаха. 

След тази развръзка Бърнли събра 28 точки и това му отрежда временно седмата позиция, колкото има и петият Тотнъм, а четвъртият Ливърпул е само с една повече. Уотфорд е осми с 22 точки. 

Резултати от ранните съботни мачове в Премиършип: 

Уест Хем - Челси 1:0

Бърнли - Уотфорд 1:0

Кристъл Палас - Борнемут 2:2

Хъдърсфийлд - Брайтън 2:0

Суонси - Уест Бромич 1:0

Тотнъм - Стоук Сити 5:1