Арсенал постигна изключително драматична победа в пряката битка за Европа с Бърнли. "Артилеристите" надделяха с 1:0 с гол от дузпа в последните секунди, а негов автор беше Алексис Санчес. 

Така "топчиите" взеха едни гърди аванс пред другите кандидати за челните позиции и зарадваха феновете си след победата над Тотнъм в дербито на Северен Лондон миналия кръг. Така за втора поредна година Арсенал бие този съперник с гол в последната минута. 

Двата тима се захапаха здраво, но мерниците на нападателите им се оказаха криви и в крайна сметка попадения не паднаха до продължението на редовното време. Това със сигурност вдигна морала на лондончани. 

Може би най-чистата възможност за Бърнли беше в 15-та минута, когато Йохан Гудмундсон засече едно прецизно центриране от фланга, но изстрелът му срещна дясната греда и до попадение не се стигна. 

Хубава възможност имаше и пред Аарън Рамзи от състава на Арсенал четири минути след това, но и неговият удар не намери очертанията на вратата, като топката мина на сантиметри в аут. 

Последваха възможности и пред двата отбора. Начо Монреал и Алексис Санчес така и не успяха да използват възможностите за "артилеристите", докато Роби Брейди и Стивън Дефур не се разписаха за Бърнли. 

След почивката битката продължи да е здрава и завързана, но и чистите положения липсваха. В крайна сметка статистиката беше категорична - че двата тима си отправиха само четири точни удара към вратите, от които два бяха за домакините и два за гостите от Лондон. 

Брейди на два пъти не можа да намери целта за "виненочервените", докато Алексис Санчес и Ектор Бейерин не успяха да се разпишат за Арсенал. И в крайна сметка всичко трябваше да се реши в продължението. 

Тогава реферът посочи дузпа за едно нарушение в наказателното поле при центриране към Аарън Рамзи, а провинилият се беше Джеймс Старковски. От 11-те метра Алексис Санчес беше точен и прониза мрежата за 1:0. Този резултат се оказа и краен. 

Така Арсенал излезе четвърти с 25 точки, на една зад третия Челси. Бърнли остава седми с 22 точки.