Отборите на Бърнли и Брайтън не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. Люис Дънк откри за „чайките“ в 36-ата минута, но Йохан Гудмондсон донесе точката за домакините в 53-ата минута.

Домакините първи имаха шанс да се разпишат в 26-ата минута, Дуайт Макнийл стреля хитро под стената при изпълнение на пряк свободен удар, но стража на гостите Робърт Санчес успя да спаси.

Гостите поведоха в резултат в 36-ата минута, когато Паскал Грос центрира от корнер в наказателното поле, където Люс Дънк се извиси с чудесен удар с глава заби топката във вратата на Ник Поуп – 0:1.

В края на полувремето отново Макнийл бе близо до попадение, но стража на гостите отново отрази.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

„Виненочервените“ успяха да изравнят в 53-ата минута. След настоятелни действия на домакините пред наказателното поле на Брайтън, Ерик Питърс стреля силно, Роберт Санчес изби, но топката в Йохан Гудмандсон, който с отличен удар по тревата в пеналтерията не остави шансове на стража на гостите да реагира отново – 1:1.

В 71-ата минута отново Санчес се наложи да спасява хикса за Брайтън след добър удар на Матей Видра.

С тази точки Бърнли остават точно над чертата с 23 точки, с 9 повече от 18-ия Фулъм. Брайтън са 15-и с 25 точки. В следващия кръг Брайтън посреща Астън Вила, а Бърнли гостува на Кристъл Палас.