Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус сподели, че още през 2009-та година е забелязал лидерските качества на полузащитника на Ливърпул Джордан Хендерсън.

GettyImages/Gulliver
100 снимки

По това време Хендерсън е бил едва на 18 години, част от състава на Съндерланд. Въпреки някои трудни периоди под наем в нискодивизионни клубове самият Брус е бил впечатлен от това, което е видял в Хендерсън от първия му ден на "Стейидиъм ъф Лайт". 

"Джордан ме впечатли още на първия ми ден в Съндерланд. Ключови бяха неговите индивидуални качества и отдаденост към работата", започна специалистът. 

"По време на предсезонната подготовка той винаги се опитваше да е сред първите при беговите упражнение. По някое време се връщаше назад, за да помогне на някой от средата на колоната. После отново успяваше да стигне първите. Няма как да не си впечатлен от подобно нещо". 

"И той ще потвърди, че никога не е бил надарен с естествен талант. Той обаче успя да се превърне в чудесен атлет с големи лидерски умения. Той имаше едно огромно желание още като млад и момчетата от академията ми потвърдиха наблюденията", завърши Брус.