Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Питер Шмайхел отхвърли предложенията Дийн Хендерсън да замени Дейвид де Хеа като първи избор за вратата на „червените дяволи“. Хендерсън се радва на впечатляващ сезон под заем в Шефилд Юнайтед, като е с основен принос за тима на Крис Уайлдър да е на седмо място във Висшата лига. 23-годишният младок ще се завърне на „Олд Трафорд“ през лятото и ще си съперничи с Де Хеа за място под рамката на вратата.

Преди известно време се появиха предположения, че Хендерсън вече е достатъчно добър, за да претендира за ръкавиците на Де Хеа, но легендата на Манчестър Юнайтед Шмайхел каза, че той първо трябва да докаже способностите си в продължение на няколко сезона.

„Някой сериозно ли би решил да пусне Дийн Хенедсън пред Дейвид Де Хеа сега? Няма съмнение в потенциала на Хендерсън, но той е играл един сезон в клуб, който е имал невероятен сезон във Висшата лига. Те успяха да комбинират начина на мислене на старата с младата школа. Но Хендерсън ще трябва да покаже още един сезон, а след това още един, за да убеди всички, че е правилният човек. Има наистина голяма разлика между това да бъдеш №1 на „Брамал Лейн“ и №1 на „Олд Трафорд“, наистина има голяма разлика“, сподели Шмайхел.

„Само като пример, ако Хендерсън направи грешка, а аз мога да си спомня само една, която подари победата на Ливърпул, хората ще кажат: „О, да, но той е млад и талантлив и дрън дрън бла бла“, защото играе за„ Шефилд Юнайтед . Ако той направи тази грешка на "Олд Трафорд ", за Манчестър Юнайтед, тогава това ще бъде в заглавиятацяла седмица. Това е разликата между това да играете за клубове като Юнайтед, Ливърпул, Арсенал и Челси. Така че, нека да видим как се развива и да го следим. Но е твърде рано. Значи въпросът: Де Хеа или Хендерсън? Наистина има само един отговор на това в момента", завърши датската легенда.