Легендарният нападател на Ливърпул Йън Ръш смята, че футболистите биха загубили голяма част от мотивацията си, ако доиграят сезона пред празни трибуни. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Пандемията от коронавирус поставя под сериозен въпрос изиграването на остатъка от срещите във Висшата лига до края на сезона. При подновяването на сезона обаче това със сигурност ще бъде пред празни трибуни. 

Самяит Ръш разбира в колко трудна позиция са поставени клубовете на Острова, но все пак изрази мнение, че липсата на атмосфера на стадионите ще допринесе и за сериозен спад в продуктивността на терена.

"Никога не съм играл среща пред празни трибуни, така че не знам какво е. Със сигурност обаче не мисля, че бих се представил на най-доброто си ниво", започна той.

"Никога не съм бил от най-добрите по време на тренировки, понякога просто отчитах присъствие. Пред 40 или 50 хиляди зрители обаче се съживявах. Не мисля, че играчите биха се мотивирали достатъчно без зрители".

"Ще е малко като неделен мач с приятели. Трудно ще е да се мотивират играчите дори и да има сериозна цел, която да се гони. Качеството ще спадне, защото феновете привнасят оживление и адреналин", завърши Ръш.