Отборът на Брентфорд победи с 2:0 Борнемут в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Така "пчеличките" записаха трета поредна победа в английския шампионат.

Брентфорд владееше темпото на игра още от първата минута, а в 39-ата минута падна и попадението, което даде преднина на домакините. То бе дело на Айвън Тоуни. Нападателят се разписа от дузпа, която бе отсъдена след нарушение на стража на Борнемут - Нето. Вратарят получи жълт картон за действията си.

Тенденцията се запази и през второто полувреме, когато "пчеличките" реализираха второ попадение. В 75-ата минута Матиаса Йенсен се разписа във вратата на Борнемут, за да удвои преднината на тима си. Асистенцията бе дело на Дасилва. 

Това бе и решаващият гол, който оформи крайния резултат. Така Брентфорд записа трета поредна загуба във Висшата лига, след като надви Уест Хем с 2:0 и Ливърпул с 3:1 в последните си два мача. "Пчеличките" заемат осмото място в таблицата. Борнемут пък се бори за оцеляването си като е с една точка пред първия измежду изпадащите - Уест Хем.