Брентфорд надви Евертън с 3:2 като гост в среща от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига.

На „Гудисън Парк“ Доминик Калвърт-Люин даде летящ старт на „карамелите“ след асистенция на Ричарлисон. Малко след това обаче домакините останаха в намален състав след директния червен картон на Джарад Брантуейт. Това промени динамиката на сблъсъка и „пчеличките“ изравниха след автогол на Шеймъс Коулмън. В края на полувремето обаче възпитаниците на Франк Лампард отново поведоха след точната интервенция на Ричарлисон.

След паузата обаче натискът на гостите се засили и домакините бяха пречупени след двете попадения на Йоан Уиса и Рико Хенри. Само четири минути, след като се появи от резервната скамейка, Хосе Саломон Рондон също беше изгонен с директен червен картон.

Брентфорд е 11-и с 46 пункта, докато Евертън продължава борбата за оцеляване, като е с 36 точки от 36 мача. Отборът има два пункта аванс пред намиращия се над чертата Лийдс, като „белите“ са с мач повече, докато Бърнли, който е в зоната на изпадащите, е с 34 точки от 36 двубоя. Брентфорд приключва кампанията с домакинство на Лийдс, докато Евертън първо приема Кристъл Палас, преди да завърши сезона с гостуване на борещия се за топ 4 Арсенал.