Брентфорд продължава с прекрасната си серия и вече в 12 поредни мача е непобеден в английската Висша лига. Тимът на Томас Франк победи драматично с 3:2 Фулъм в дербито на западен Лондон от 26-ия кръг на първенството.  

Още в шестата Итън Пинок даде аванс на „пчеличките“, но Манор Соломон изравни в 39.ата минута. Айвън Тони реализира дузпа в 53-ата минута, с която даде нов аванс на домакините, а Матиас Йенсен отбеляза и трети гол, преди Карлос Винисиус да върне едно попадение в деветата минута от добавеното време.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Домакините започнаха изключително агресивно и набързо създадоха няколко положения за гол. След центриране от левия фланг Брайън Мбемо направи по-трудното и прати топката в аут, а секунди по-късно стражът на Фулъм Бернд Лено спаси диагонален удар на нападателя на „пчеличките“.

В шестата минута Брентфорд изпълни корнер и се стигна до разбъркване в наказателното поле. Защитата на гостите не съумя да изчисти топката и тя попадна на крака на Пинок. Бранителят стреля, кълбото се отклони от противников футболист и влезе във вратата - 1:0.

Фулъм взе надмощие в притежанието на топката, но трудно стигаха до удари към вратата на Давид Рая. В 36-ата Айвън Тони шутира от пряк свободен удар, но топката се отби от напречната греда.

Гостите обаче изравниха в 39-ата минута с единствения си точен изстрел до почивката. Андреас Перейра уцели гредата от фаул, но пръв до отскочилата топка стигна Манор Соломон, който с глава вкара за 1:1.

В добавеното време на първата част реферът Антъни Тейлър спести втори жълт картон на халфа на Фулъм Саша Лукич. Сърбинът спря с нарушение контра на домакините, но Тейлър го пожали.

Брентфорд стартира по-добре и второто полувреме. Пет минути след почивката В 50-ата минута Иса Диоп фаулира в наказателното поле Кристиан Ньоргор и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Айвън Тони, който хладнокръвно реализира за 2:1 с 15-ия си гол през сезона.

Звездата на „пчеличките“ беше близо до още едно попадение в 69-ата минута, когато опита да прехвърли Лено от центъра.

В 85-ата минута Матиас Йенсен реши всичко с трети гол. Датският халф беше точен след перфектен пробив и асистенция на резервата Кевин Шаде.

В деветата минута на добавеното време Винисус върна един от головете, но веднага след това реферът даде последния съдийски сигнал.

По този начин Брентфорд събра 38 точки на деветото място, колкото има и Брайтън, докато Фулъм остава на седмата позиция с 39 и пропусна да изпревари Нюкасъл. В следващия кръг „пчеличките“ гостуват на Евертън, а „котиджърс“ приемат лидера Арсенал в ново лондонско дерби.