Отборът на Борнемут, който все още не е осигурил своето оставане в елита на Англия, поднесе една от изненадите на кръга във Висшата лига, след като успя да открадне точка от Челси.

Двубоят между двата тима на стадион „Вайталити” приключи при равенство 2:2, въпреки че домакините имаха преднина в резултата до 85-ата минута на срещата. В герой за гостите от Лондон се превърна бранителят Маркос Алонсо, който вкара и двата гола за „сините”.

Възпитаниците на мениджъра Франк Лампард поведоха в резултата, но допуснаха пълен обрат на резултата, а това им коства трите точки, които мнозина вярваха, че ще бъдат спечелени лесно.

Резултатът в мача бе открит в 33-ата минута, когато шут на Оливие Жиру срещна напречната греда, но топката попадна в Маркос Алонсон отляво, който със силен изстрел я насочи в мрежата за 1:0 в полза на „сините”.

До края на първата част гостите имаха още възможности да реализират и да увеличат преднината си, но това така и не стана.

В началото на втората част Борнемут съумя да изравни след статично положение. След центриране от корнер отбраната на Челси не реагира по най-добрия начин и позволи на Жеферсон Лерма да стреля с глава за 1:1.

Окрилени от попадението си в 54-ата минута, само три по-късно домакините удариха за втори път. Джошуа Кинг се оказа на правилното място след пас отдясно и се разписа на празна врата. При гола останаха съмнения за засада, които обаче не бяха основателни.

Точката за Челси осигури Алонсо по малко щастлив начин. Вратарят Аарън Рамсдейл спаси силен шут към вратата си, но топката попадна на главата на Алонсо, който макар и трудно, успя да я насочи в мрежата за 2:2.

Челси остава четвърти във временното класиране с актив от 45 точки, четири повече от петия Манчестър Юнайтед, който е и с мач по-малко. Борнемут е точно над чертата с актив от 27 точки.