Поднеслият поредица приятни изненади в Купата на Лигата на Англия тим на Бристол Сити не успя да затвърди добрите впечатления и в битката на върха в Чемпиъншип. На свой терен тимът падна с 1:2 от лидера в класирането Уулвърхемптън. 

Успехът за гостите дойде в последните секунди на продължението и благодарение на тези изключително важни три точки срещу пряк съперник, те вече докосват директната промоция във Висшата лига. 

Мачът предложи постна първа част, която ще се запомни с директния червен картон на Дани Бат от състава на "вълците" след само четвърт час игра. Това предположи донякъде и по-сигурните действия в отбрана на Уулвс и липсата на попадения до почивката. 

Но след нея нещата коренно се промениха. В 53-та минута домакините откриха чрез Боби Рийд, който получи топката от Джейми Патерсън около точката на дузпата и с мощен шут под плонжа на вратаря направи 1:0 за Бристол Сити. Публиката изпадна в екстаз. 

Но не за дълго. В 64-та минута вратарят Франк Филдинг излезе да пресрещне откъснал се срещу него играч на противника и въпреки че не го повали, реферът прецени, че трябва да получи директен червен картон. 

Драмата за Бристол беше пълна, тъй като от прекия свободен удар пред границата на наказателното поле Бари Дъглас прати топката в мрежата за 1:1. Последва яка битка до края на мача, като всичко беше решено в последната му секунда. 

Тогава Бари Дъглас се изяви като асистент за Райън Бенет и го намери на стрелкова позиция отдясно на вратата, а той не сбърка и донесе победата на Уулвърхемптън в последния възможен момент. 

Така след тази развръзка "вълците" събраха 58 точки на върха след 25 кръга, с десет повече пред преследвача Дарби Каунти. Бристол Сити остава трети с 47 точки, колкото има и четвъртият Кардиф.