Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг е заплатил 550 пропуска за деца от неговото бивше училище за съботния мач от ФА Къп на „гражданите” между Сити и Брайтън на „Уембли”. Учениците от „Арк Алвин Академи” в Лондон пътуваха в четвъртък, за да се срещнат с английското острие на „гражданите” на тренировъчния комплекс на тима в Манчестър.

24-годишият футболист завърши „Копланд Къмюнити”, което последствие бе преименувано на „Арк Алвин Академи” през 2014-а година. Освен билетите за срещата с „чайките”, Стърлинг е заплатил и транспортните разходи на всички деца за мача през уикенда. Училището е известно като едно от най-големите учебни заведения, които са с голяма маса от различни етноси в миналото.

Стърлинг е известен с това, че в миналото е правил значителни благотворителни дела. През 2017-а година бившият футболист на Ливърпул направи „солидно и неразкрито” дарение за фонда, създаден вследствие на пожара в кулата на Гренфел.

Съботният мач срещу Брайтън ще се яви четвъртото пътуване на Сити до „Уембли” през тази кампания, след като там играха финала за Къмюнити Шийлд, Карабо Къп-финал, както и гостуването си на Тотнъм от Висшата лига.