Отборът на бившия наставник на Лудогорец Бруно Рибейро – Порт Вейл, успя да вземе първата си победа в първенството на английската Лига 1, надвивайки с 1:0 МК Донс.

Мачът бе от 12-ия кръг на шампионата, а успехът за Рибейро и компания дойде вследствие на дузпа, която първо бе пропусната, а после довкарана.

В 35-ата минута Дийн Люингтън от домакините игра с ръка в наказателното си поле, а след пропуска от наказателния удар Алекс Джоунс успя да довкара топката в мрежата.

През второто полувреме домакините опитаха да стигнат поне до точката, но въпреки че създадоха някои положения, не можаха да променят статуквото.

В 5-ата минута на добавеното време Бен Рийвс от фаул уцели напречната греда на вратата на гостите и пропуснаха най-добрата си възможност да изравнят.

Порт Вейл не иизигра най-добрия си мач, но успя да грабне важни три точки. Това пък бе четвъртото поражение в шест домакински мача за МК Донс.

С тази си победа Порт Вейл събра 20 точки и зае четвъртото място във временното класиране. МК Донс пък е 12-и в подреждането с 15 пункта.