Египетският офанзивен футболист на Ливърпул Мохамед Салах има един гол в седем мача, а Джон Олдридж вярва, че надпреварата за голмайсторския приз в Англия на Салах със Серхио Агуеро ще възвърне успеваемостта на Салах.

Бившият нападател на Ливърпул вярва, че именно дуелът му с аржентинеца ще върне формата на Салах. Звездата на Ливърпул има 20 гола във всички мачове за отбора, като 17 от тях са в Премиър лийг през сезона.

Бившият футболист на Рома имаше 44 гола през миналия сезон, а 32 от тях дойдоха във Висшата лига, което му спечели приза „Златна обувка”.

Формата на Кун Агуеро пък е впечатляваща, след като стрелецът на Манчестър Сити има 11 гола в последните си девет мача и води с 18 гола при голаджиите.

„Когато головете спрат при теб, ти се опитваш все по-здраво да вкараш, без да мислиш. Дори и при най-добрите е така. Говорим, че Салах е в слаба форма, а е само на гол зад лидера Агуеро. Да спечелиш приза за голмайстор в два поредни сезона е пленително постижение”, сподели Олдридж пред мърсисайдски медии.

Ливърпул е на точка зад лидера Сити във временното подреждане. През уикенда „червените” посрещат у дома Бърнли.

Джон Олдриждж пък играе два сезона за Ливърпул, между 1987-а и 1989-а, като в 83 мача вкарва забележителните 50 попадения.