Звездата на Ливърпул Мохамед Салах е много близо до това да се превърне в играчът, отбелязал най-бързо 50 гола във Висшата лига за един отбор. Ако отбележи попадение в 64-ия си шампионатен мач за мърсисайдци (тази вечер срещу Уотфорд) или в 65-ия си (в неделя срещу Евертън), нападателят ще подобри постижението на легендата Алън Шиърър, който достигна до тази граница за 66 двубоя с Блекбърн.

Въпреки че Салах желае да счупи този рекорд, за него е по-важно тимът му да спечели титлата в английския елит - нещо, което не се е случвало в последните 29 години.

“Би било приятно да вкарам още няколко гола. Винаги се старая да вкарвам още и още, и да се представям по-добре. Разбира се, че рекордите са хубаво нещо, но за мен титлата във Висшата лига е най-важна", заяви той.

"Играя много като централен нападател през този сезон, но все още играя и като крило, като имам много голове на тази позиция. Не ми харесва да се определям като номер 9 заради начина, по който играя. Никога не задържам топката и винаги съм силен физически. Като нападател трябва да се връщам много назад, за да получа топката и да премина през играчите, така че дори когато играя като деветка, стилът ми на игра е различен от този на много централни нападатели. Когато играя като номер 9, връщам се да играя и като номер 10, да пазя топката и да дриблирам".

"Винаги се опитвам да помогна на тима да вкарва голове и все още съм сред голмайсторите на Висшата лига, така че съм щастлив от това”, заяви Салах за официалната програма на Ливърпул за мача с Уотфорд.