"Понякога децата могат да вкарат положенията, които Мохамед Салах изпуска. В друг ден обаче той може да вкара цели три гола наведнъж", коментира Юрген Клоп головата суша, в която се намира Ливърпул в последния месец.

Тимът не е съумял да вкара попадение в три от последните си 4 мача във всички турнири, завършвайки при резултат 0:0.

Трудностите на мърсисайдци най-ясно се видяха в дербито срещу Евертън, когато бяха създадени един куп положения, но до попадения така и не се стигна. Още един мач, в който Ливърпул не отбеляза. Още един мач, в който и Мохамед Салах не реализира.

По това време през миналия сезон египтянинът бе вкарал 24 гола във Висшата лига, докато сега неговите попадения са 17.

Салах спря да вкарва в най-важните мачове от сезона - тогава, когато се решава титлата. Той няма попадение вече в 4 двубоя във всички турнири, като за последно се разписа при успеха над Борнемут у дома с 3:0. През новата календарна година самият нападател има едва 4 гола на сметката си.

Салах завърши предния сезон с 44 гола в 52 мача. До момента той е реализирал 20 попадения в 38 двубоя във всички турнири.

Ливърпул продължава да има най-силната защита в лигата, но в последно време не може да намери себе си в атака. А само головете ще превърнат мечтата в реалност.

Тимът вече не е лидер във Висшата лига, а представянето му в атака изглежда пропорционално на головата неефективност на голямата звезда Мохамед Салах.