Легендата на Арсенал Денис Бергкамп призна за крайно неприятното чувство, което го завладява, когато наблюдава сегашното състояние на лондонския гранд. Холандецът заяви, че изпитва болка от невъзможността на „топчиите” да се борят за трофеи.

Бележитият нападател изкара 11 чудесни години в Северен Лондон, в които на три пъти вдигна шампионската корона във Висшата лига. Днес обаче дните, когато „артилеристите” бяха едно от страшилищата в английския шампионат, са само далечен спомен. Тимът не е ставал грабвал титлата вече 15 години, а това кара Бергкамп да се тревожи.

„Арсенал е различен от това, с което бях свикнал – само английски футболисти и едва няколко чуждестранни играчи”, коментира той. „Сега може би наблюдаваме обратното. Понякога нещата изглеждат добре, но в по-голямата част от времето усещаш, че не това е онзи Арсенал, който познавахме – с неговата страст и онези един-двама играчи, способни да направят разликата.”

„Различно е. Трудно е да кажа дали е за добро или лошо. По-доброто, разбира се, винаги се изразява в трофеи, които в момента липсват.”

„От друга страна, има толкова много клубове, които се подобриха драстично и много бързо достигнаха най-високо ниво. Арсенал също се подобри, но не до същото равнище.”

„Тежко е, трудно е, понякога боли, защото усещаш, че Арсенал трябва да се справя по-добре, но все още не губя надежда”, добави Бергкамп.