Легендарният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че трудният старт на сезона за Тотнъм и Маурицио Почетино през настоящия сезон показва, че самият французин не се е провалил в последните си години начело на "точпиите". 

"Шпорите" започнаха с едва 11 точки от първите си 8 мача през сезона, като представянето им в групите на Шампионска лига също не е впечатляващо - едва 1 точка от първите си два мача. Венгер вижда паралели между покачването на очакванията към Почетино и същия процес, който се случи в Арсенал през последните години от престоя му в северен Лондон. 

"С всяка изминала година хората очакват повече от теб. Изживях същото през последните си години в Арсенал. Сега, ако Арсенал влезе в топ 4, всички ще са доволни", коментира Венгер. 

"Почетино е в същата ситуация. След като няколко поредни години Тотнъм е в топ 4 феновете започват да очакват, че можеш да направиш следващата стъпка напред. Той достиган до този етап".

"В последните години те бяха група млади играчи, които имаха ясно изразени принципи на игра. Сега колективният елемент сякаш липсва, особено с многото играчи, които са с изтичащи договори. Въпросът е дали могат да преоткрият задружността си", завърши френската легенда.