Легендарният бивш футболист на Арсенал Мартин Киоун очевидно загуби търпение към рекордната придобивка Никола Пепе. Някогашният защитник директно обяви, че платените 72 милиона паунда за котдивоарския нападател са били твърде много, а неговият бивш тим Лил с широка усмивка е прибрал парите.

Сумата все още не е издължена в пълен размер, тъй като заради бюджетните си ограничения „артилеристите” се договориха да я платят на няколко вноски. Това, разбира се, от друга страна показва доверието в способностите на 24-годишния Пепе, тъй като подобни финансови ангажименти ще дадат отражение върху пазарните способности на клуба за бъдещи отчетни периоди.

Емери е убеден в качествата на Никола Пепе

До този момент Пепе обаче е почти незабележим на терена, като единственият му гол (в 9 мача) дойде след дузпа, която щатният изпълнител Пиер-Емерик Обамеянг му отстъпи. В четвъртък вечер Арсенал съсипа белгийския Стандард Лиеж с 4:0, но котдивоарецът отново не успя да бъде сред голмайсторите.

За Киоун в момента 18-годишният юноша на клуба Букайо Сака се представя далеч по-силно, ала мениджърът Унай Емери продължава да настоява с Пепе заради високата трансферна сума. „Ако се замислим за Арсен Венгер, той никога не би блокирал пътя на млад футболист, но в момента има реална опасност това да се случи с Букайо Сака”, заяви англичанинът.

„Дали Пепе ще е в отбора? Платиха се огромно количество пари за него, а Лил се смее по целия път за банката след този трансфер.”

„Това все още са първите му дни и може би играчът ще преобърне нещата, но до този момент изобщо не показва това, което се очакваше от него”, категоричен беше Киуон.