Един от големите български футболисти Димитър Бербатов не скри удивлението си от новия стадион на бившия му тим Тотнъм. Българинът игра за легендите на „шпорите“ в приятелския мач с Интер, а нападателят сподели възхитата си от видяното.

„Късметлия съм, че играх за легендите на Тотнъм миналия уикенд и ще ви кажа нещо – новият стадион е произведение на изкуството. Честно – той е най-добрият в Европа“, започна Бербо.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Говорейки от гледна точка на футболистите – всичко е перфектно. Помислено е и за най-малките детайли. Има всичко, което е нужно преди и след мач. За мен бе удоволствие да играя там. Казах на Даниел Леви, че единственият минус е, че Тотнъм не играеше на такъв стадион, когато аз бях част от отбора“, продължи Бербо.

„Уайт Харт Лейн“ със сигурност има своя чар и бе прекрасен стадион, но времената се менят, отборите прогресират и назря моментът за нов стадион. Голям стадион. Това е предимство пред другите тимове, защото когато привличаш играч, той ще види съоръжение от световна класа“, сподели още нападателят.

„В крайна сметка обаче е важно това, което се случва на терена. Тотнъм разполага с базата и футболистите, третият компонент е трофеят, а той със сигурност ще дойде“, допълни Бербатов.

Голмайсторът носи екипа на „шпорите“ от 2006 до 2008 година. След това нападателят премина в Манчестър Юнайтед.