Времето на Дони ван де Беек в Манчестър Юнайтед изтича, заяви бившият български национал Димитър Бербатов преди "Бетфеър". Той смята, че нидерландският халф "изглежда изгубен" на "Олд Трафорд" след трансфера на стойност 34 милиона британски лири от Аякс през септември 2020. Ван де Беек е твърда резерва в Юнайтед и неговото бъдеще в отбора е под въпрос. Той изигра първия си мач като титуляр през сезона при поражението с 1:2 от Йънг Бойс в Шампионската лига.
 
"Ван де Беек ми изглежда изгубен. Времето му изтича, а той беше заменен още на почивката в мача срещу Йънг Бойс. Като цяло това обобщава целия престой на Ван де Беек в този клуб.
 
Ако играе, винаги го сменят. Ако влезе като резерва, получава десетина минути. Той няма шанс да се докаже, да покаже какво може. Просто този трансфер не сработи и това е жалко, защото Юнайтед плати много пари за него. Но обикновено така се случва, когато хвърляш средства, само за да задоволиш желанията на привържениците.
 
Все още имам някаква надежда той да получи истински шанс да играе, но това трудно ще се случи. Един ден клубът може да реши да си съкрати разходите, ако това е възможно", коментира Бербатов.
 
Бившият нападател на ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм, Юнайтед и Фулъм е далеч по-голям оптимист за бъдещето на Оле Гунар Солскяер, въпреки че общественото мнение за мениджъра не е чак толкова високо. 
 
"Седем загуби от 11 мача в Шампионската лига с Оле Солскяер не е достатъчно добро постижение за Юнайтед. Осъзнавам това, но футболът е много повече от просто статистика.
 
Дали столът му се разклати заради загубата в Швейцария? Моля ви се, бъдете по-сериозни. Юнайтед изигра четири мача във Висшата лига и спечели три от тях. Една загуба в Шампионската лига не може да му застраши поста и не виждам смисъл да обсъждаме тази тема толкова рано през сезона.
 
Юнайтед има силен отбор и привлече отлични футболисти, които тепърва ще се стиковат с останалите. Ще съдим представянето на отбора след края на груповата фаза, а не след един мач", каза още Бербатов.