Полицията в Шотландия в момента разследва снимка, след като стана ясно, че престъпникът, който преди дни обра дома на мениджъра Брендън Роджърс в Глазгоу, е имал наглостта да си направи снимка в дома на футболния треньор.

Феновете на Селтик все още не могат да простят на северноирландеца как той заряза „детелините” след всичките си обещания за вярност, за да поеме намиращия се извън топ 10 на Висшата лига отбор на Лестър Сити. Засега шотландските власти не съобщават дали този ход на събитията може да е мотивирал престъплението.

Обраха дома на Брендън Роджърс в Глазгоу

Трябва да се отбележи, че бандитът изобщо не се е уплашил да проникне в къщата, когато в нея са били съпругата на Роджърс и доведената му дъщеря. Злосторникът очевидно бил горд от делото си, тъй като си позволил да си направи селфи точно до един от прозорците, през които ясно си личи снимка от сватбения ден на Брендън Роджърс.

Не е ясно дали кадърът ще улесни полицията в издирването на обирджията, тъй като той носи черна маска, заради която личат единствено цветът на очите и бялата му кожа. Съпругата на Роджърс – Шарлът, и 6-годишната Лола се заключили в банята на къщата, докато не се убедили че е безопасно да излязат и позвънят на полицията. Заради обира Бредън Роджърс е загубил голяма част от медалите, които спечели по време на престоя си в Селтик.