Новият наставник на Лестър Сити Брендън Роджърс призна, че не проумява откъде идва цялата омраза сред отделни групи фенове на бившия му тим Селтик. Северноирландецът обоснова избора си да напусне шотландския гранд по-малко от 3 месеца преди края на сезона, който все още би могъл да завърши с безпрецедентен за Шотландия трети пореден требъл.

Много от феновете на „детелините” не преживяха факта, че бившият наставник на Ливърпул ги заряза, за да поеме 12-ия във Висшата лига на Англия. Към момента „лисиците” не се борят за нищо конкретно, защото се намират на комфортни 8 точки над зоната на изпадащите. Някои от привържениците на Селтик стигнаха и до крайности в яростта си спрямо 46-годишния наставник.

„Аз бих ги запитал: „Какво, по дяволите, правите? Аз все още съм един от вас!”, реагира Роджърс пред шотландската преса.

„Окей, аз взех решение за кариерата си. Това обаче не ме прави по-малко „келт”.”

„Бил съм измамник? Можете да наречете така човек, който всяка сутрин в 7,30 идваше на работа? Човек, който замръкваше в офиса? Който водеше отбора в 60 мача на сезон, който го подготви, промени културата и стандартите?”

„Тъжно е, че реакциите след моето напускане приеха такава насока. Ако ще се отнасят по такъв начин спрямо човек, който даде толкова щастливи спомени на много хора и остави клуба в стабилна позиция, наистина е жалко. Не бих казал, че съм напуснал потъващ кораб. Не искам раздялата да бъде финалната оценка за работата ми в Селтик. Дадох много повече от това. За семейството ми най-вероятно е трудно да се справя с всичко това”, допълни Роджърс.

Официалният дебют на Роджърс начело на Лестър ще бъде тази неделя в шампионатния мач срещу Уотфорд.