Лестър Сити проучва възможността да счупи трансферния си рекорд и да закупи за постоянно полузащитник на Монако Юри Тилеманс. Белгийският опорен халф играе на „Кинг Пауър Стейдиъм” под наем през зимата, а „лисиците” желаят да го оставят на Острова за постоянно.

Цената, която „монегаските” са поставили на своя футболист, е 40 милиона паунда (45 милиона евро). Първоначално ръководството на Лестър не искаше да се обвързва с твърда клауза, която да фигурира, за да се закупи белгиецът през лятото, но добрата му аклиматизация към Висшата лига е впечатлила борда на Лестър.

Тилеманс показа добри прояви в четирите си мача за Лестър, давайки две асистенции за попадения на Джейми Варди и Демарай Грей, а също така показва добри качества в центъра на полузащитата.

Все пак последната дума ще има новоназначеният мениджър на Лестър Брендън Роджърс, който пое отбора преди броени дни. Монако закупи халфа за 21,6 млн. паунда през лятото на 2017-а година от Андерлехт.

Рекордната сделка на Лестър са 30-те милиона паунда, които бяха платени на Спортинг Лисабон за нападателя Ислам Слимани, който в този момент се подвизава под наем в турския Фенербахче.