Нюкасъл разгроми Астън Вила с 4:0 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Мигел Алмирон, Жоелинтон и на два пъти Калъм Уилсън. С тази победа "свраките" вече са 4-ти с 24 точки, докато Астън Вила остават 15-ти с 12 пункта на сметката си.

51 снимки

През първото полувреме отсъстваха чистите положения в мача, като в 35-та минута Емилиано Мартинес от Астън Вила бе сменен принудително поради контузия в главата. В петата минута на добавеното време на първата част Ашли Йънг игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Нюкасъл. Калъм Уилсън се нагърби с изпълнението и хладнокръвно закова топката в средата на вратата - 1:0. В 10-та минута на продължението Уилсън удвои, но голът бе отменен поради засада.

В 57-та минута Калъм Уилсън отново бе в центъра на вниманието, след като скочи за удар с глава и вкара топката в мрежата - 2:0. Секунди по-късно Жоелинтон се ориентира добре и изстреля отскочила топка, която попадна в него, за да направи резултата класически - 3:0 за Нюкасъл. В 67-та минута Мигел Алмирон отправи прострелен удар от позиция извън наказателното поле и отбеляза страхотен гол, след като топката намери горния ляв ъгъл. Мачът завърши 4:0, а "свраките" можеха да празнуват.