Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че един от позитивите на пандемията от коронавирус е възможността да постигне по-близка връзка с голяма част от футболистите в състава.

Getty Images
40 снимки

Артета беше сред първите в професионалния футбол в Англия, покосени от коронавируса, но испанецът вече се излекува напълно. Сега той има възможност да се отдаде на подбряване на комуникацията си с играчите си, за да е сигурен в тяхната отдаденост след паузата.

"Това е добър шанс да поопзная голяма част от футболистите. Само 3 месеца съм начело на отбора, така че сега имам възможност да комуникирам повече с тях", започна Артета.

"Имаме обща група с кондиционния треньор, но винаги е хубаво да се пускат по няколко шеги, вместо само сухи тренировки у дома. Опитвам се да съм сигурен, че те разбират какво искам да направя начело на отбора и че всички са съгласни с методите".

"Приоритет ни е да се завърнем на терена, надявам се, че ще сме по-добри и че човечеството ще е научил по някой урок през това време", завърши специалистът.