Мениджърът на Арсенал, Микел Артета, коментира как прекарва изолацията, в която се намира, и психологическата подкрепа, която оказва на своите футболисти. Испанският специалист, който бе първият случай на диагностициран с вируса в английския професионален футбол, вече е напълно възстановен. 

Играчите на отбора обаче продължават да са в самоизолация, а треньорът им помага в тежкия момент без футбол. 

18 снимки

​"Те имат екипировка, имат всички необходими уреди и неща, които да ги държат в добра форма. Това е лесно", заяви Артета пред BT Sport. 

"Аз бях по-притеснен относно психологическия аспект на цялото това нещо. Това са хора, които имат здрава връзка с футбола. Смятам, че всеки е засегнат по различен начин от това, което се случва. Опитвам се да разбера как се чувстват, как са семействата им, как се грижат един за друг. Разпитвам как се чувстват в отбора, какво смятат за колектива и т.н. Искам да ме почувстват близък, да знаят, че могат да разчитат на мен, да ми споделят", заяви Артета. 

"Много от тях сега са сами, а семействата им са далеч. Те трябва да се почувстват добре в чуждата страна. Опитвам се да помогна в този аспект. И не само аз, целият ни екип също."