Отборът на Арсенал победи Уотфорд с категоричното 4:0 в мач от 32-ия кръга на Висшата лига. Срещата се проведе на „Емирейтс“, като домакините бяха пълен доминант пред собствените си фенове.

Попаденията за Арсенал реализираха четирима различни футболисти на Арсен Венгер - Алексис Санчес, Алекс Иуоби, Ектор Бейерин и Тио Уолкът.

Отборът на Арсенал наложи натиск буквално от първия съдийски сигнал. Затова може би закономерно поведе рано-рано. Още в 4-ата минута Алекс Иуоби изпрати топката в наказателното поле, Алексис Санчес стреля с глава, Аурелио Гомеш отрази удара му, но при добавката чилиецът беше точен за 1:0.

Натискът от страна на „топчиите“продължи. В 14-ата минута Алекс Иуоби отправи страхотен диагонален удар, но вратарят на гостите отрази със сетни сили. Малко след това и Даниел Уелбек беше близо до попадение, но отново топката беше изпратена в корнер.

В 21-ата минута Франсис Коклен отправи удар в очертанията на вратата, но защитник блокира топката, преди тя да влети в мрежата. Секунди след това Аурелио Гомес отново спаси вратата си след удар от пряк свободен удар, изпълнен от Алексис Санчес.

В 38-ата минута Арсенал поведе с 2:0. Страхотен гол на Алекс Иуоби, който завърши много добре оформена атака от страна на домакините. След прекрасен пробив отдясно от страна на Алексис Санчес, топката стигна до нигериеца, който реализира за 2:0. Младият 19-годишен играч на „топчиите“ се разписа във втора поредна среща.

Две минути след подновяването на играта Арсенал направи резултата класически. Ектор Бейерин стреля, след рикошет топката се оказа в мрежата на Уотфорд след доза шанс.

В 50-ата минута Алекс Иуоби уцели гредата, а добавката след това на Месут Йозил беше неточна.

Последваха силни минути и за Уотфорд, като в 70-ата минута Трой Дийни отправи най-опасния удар към вратата на домакините, но Давид Оспина не беше изненадан.

В последната минута от редовното време Месут Йозил демонстрира прекрасен пас към Джоел Кембъл, който от своя страна подаде на Тио Уолкът, за да може той да завърши атаката за 4:0.

След победата Арсенал остава на третата позиция във временното класиране с 58 точки, с три по-малко от второто място. „Топчиите“ обаче са и с мач по-малко от двата тима, които преследва. По-късно днес Тотнъм гостува на Ливърпул, а в неделя лидерът Лестър гостува на Саутхемптън.  Уотфорд е на 14-а позиция с 37 пункта.