Арсенал и Манчестър Сити нарушиха регламента на Купата на Лигата, като направиха по една смяна над допустимото в снощните си двубои, съобщиха британските медии.

Арсенал в хода на мача срещу Норич (2:1 след продължения) направи четири рокади в състава си, две от тях в допълнителното време. Същото стори и Манчестър Сити в двубоя си срещу Уулвърхемптън Уондърърс (0:0 и 4:1 след дузпи).

Съгласно регламента на турнира, всеки отбор има право да направи максимум три смени. Четвърта може да се извърши само в случай, че за определяне на победителя се налага допълнително време, но при положение, че в хода на редовното време отборът вече е направил три смени.

Арсенал и Ман Сити за 90 минути бяха направили до две промени, което означава, че са имали право на още само по една.

Правило 10 гласи: "В заявката за мача може да фигурират седем резерви и се разрешават само три смени в хода на основното време на мача. Ако двубоят отиде в допълнително време, един тим може да направи една допълнителна смяна".

Ръководството на Норич се е обърнало към организаторите на турнира с молба за разясняване на казуса.

Ако се докаже, че Манчестър Сити и Арсенал са нарушили правилата, може да се стигне до преиграване или техническа загуба.