Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви след победата над Борнемут, че отборът е играл добър футбол и е спечелил заслужено.

„Мисля, че заслужено спечелихме, защото играхме добър футбол. Когато създаваш толкова много шансове за гол, трябва да ги реализираш. Да задържаш резултата 1:0 може да бъде опасно. Ако трябва да намеря негативното в мача срещу Борнемут, то трябваше да бъде по-клинично точни в завършващата фаза“, коментира Конте.

„Трябва да сме доволни от това, че запазихме чиста мрежа. Хубаво е, когато не допуснеш гол във вратата си. Това означава, че си се представил солидно в дефанзивен план. Това е много важно за отбор като Челси. Ние играхме добре и намерихме точен баланс. Заслужено спечелихме мача“, добави италианецът.

Еден Азар изкова важна победа за Челси

„Еден е от типа играчи, които обичат да играят, но е важно да опита различни ситуации. Мисля, че изигра добър мач. Заедно с отбора той се представи на много високо ниво. Сега е важно да починем, да се възстановим и да се подготвим за мача срещу Рома от Шампионска лига“, каза още Еден Азар.