Новият притежател на акции в Уест Хем – милиардерът Даниел Кретински, заяви за привържениците да не очакват големи харчове, когато трансферният прозорец отвори през август.

Чехът, който е собственик и на Спарта Прага, придоби 27% дял в „чуковете“ по-рано този месец, което го направи втория най-голям притежател на акции в клуба. Колегата му Павел Хорски също бе назначен в Борда на директорите. Той пристига и заварва лондончани на четвъртото място във Висшата лига и на 1/8-финалите в Лига Европа.

„Нашите инвестиции ще донесат положително развитие на капиталната структура на клуба, първоначално позволявайки редукция на дългосрочния дълг и увеличаването способността за директни фондове, генерирани в ключови зони. Надявам се нашите бизнес познания и опит във футбола да се окажат полезни за Уест Хем. Дойдохме за да подкрепим клуба, но, за да задоволим очакванията на феновете, това не означава непременно големи харчове през януарския трансферен прозорец. Изключително впечатлен съм от работата на Дейвид Мойс и неговия екип подобриха резултатите в продължение на дълъг период от време. Говоря от опит. Опитахме се да избързаме с развитието на Спарта Прага преди две години и резултатите бяха разочароващи“, написа Кретински.

Уест Хем гостува на шампиона на Англия Манчестър Сити в неделя следобед, преди да се изправи срещу Брайтън на 1 декември и Челси три дни по-късно.