България може да се похвали с факта, че е една от 47-те държави от целия свят, които могат да се похвалят с поне един шампион от Висшата лига.

От създаването на Премиърлийл през 1992 година, общо 259 футболисти са имали щастието да бъдат шампиони, включително и новоизлюпените шампиони от Манчестър Сити.

Логично, най-много сред тях са англичани - 85 от 259 или 33%. До голяма степен заради "френската революция" на Арсен Венгер именно Франция е на второ място с 26 шампиони.

Бразилия може да се похвали с 16 английски шампиони, включително "новите" Габриел Жезус, Едерсон и Данило. Испания е с 13, Холандия с 12, а Аржентина и Уругвай с по 9.

Германия вече има шестима, след като Илкай Гюндоган и Лерой Сане се присъединиха към Йенс Леман, Роберт Хут, Михаел Балак и Андре Шюрле.

33 са държавите с по един шампион, а за България това е Димитър Бербатов, който спечели титлите с Манчестър Юнайтед през 2009 и 2011.

Интересното е, че с един шампион е и Италия. Единственият английски шампион от една от големите футболни държави е Марио Балотели с Манчестър Сити.