Шампионът Манчестър Сити продължи перфектната си серия във Висшата лига и победи с 2:0 гостуващия Нотингам Форест. „Гражданите“ играха почти цялото второ полувреме с човек по-малко, след като Родри беше изгонен с директен червен картон заради удар спрямо Морган Гибс-Уайт.

И двете попадения за Сити дойдоха през първото полувреме, като първо в 7-ата минута Фил Фодън зарадва феновете на „Етихад“, а в 14-ата и Ерлинг Халанд се разписа, за да удвои актива на своя тим.

Така Сити записа шести пореден успех в Англия и е едноличен лидер на върха в таблицата с 18 точки, докато Нотингам е в средата на таблицата със седем пункта.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Още в третата минута "гражданите" получиха право да изпълнят свободен удар от изгодна позиция. Хулиан Алварес се засили и стреля край стената, но Мат Търнър се намеси и боксира встрани. След седм минути игра Сити поведе след много продължително разиграване. Кайл Уокър получи топката в наказателното поле след дълъг диагонален пас от Родри, а бранителят върна добре назад към Фил Фодън, за да може англичанинът да открие головата си сметка през настоящата кампания.

В 14-ата минута домакините удариха за втори път по своя съперник, след като Алварес комбинира с Фодън. Той пък изведе отлично вдясно Матеуш Нунеш, за да може португалецът да центрира топката към Ерлинг Халанд, а норвежецът отскочи отлично и прати топката с глава в гостуващата врата - 2:0.

В 21-ата Морган Гибс-Уайт атакува вратата на Ман Сити с удар от фал, но след рикошет в тялото на Родри тя отиде в ъглов удар за Форест. Четири по-късно мощен изстрел на Хулиан Алварес беше отразен от Търнър.

Хосеп Гуардиола се развилня край тъчлинията (видео)

В края на първата част проблемите за Стийв Купър продължиха, след като с контузия напусна Нуно Тавареш. Второто полувреме започна лошо за шампионите, след като Родриго Ернандес беше изгонен с червен картон. Морган Гибс-Уайт и той влязоха в едноборство край корнера, а Гибс-Уайт фаулира испанеца. Той реагира много гневно и хвана за гушата Гибс-Уайт, след което след намесата на ВАР напусна терена и остави Сити с 10 човека.

Форест заигра доста по-настъпателно, след като беше с човек повече, а в 70-ата Антъни Еланга даде остро центриране към Тайво Ауони на далечната греда, но нападателят не успя да засече топката. Дванадесет преди края Нейтън Аке получи топката в наказателното поле на Нотингам и даде пас към Ерлин Халанд. Топката додйе малко висока за норвежеца, който я отигра от въздуха, но не нацели очертанията на вратата, пазена от Мат Търнър.

В 88-ата след рикошет в крака на Еланга топката отиде застрашително към вратата на Едерсон, но спря от външната страна на мрежата му. В добавеното време на мача Гибс-Уайт видя вляво Антони Еланга, който отправи слен диагонален шут, но Едерсон отрази, След корнера пък Уили Боли стреля от дъгата, но пак бразилският страж на Сити улови.

Манчестър Сити vs Нотингам Форест

източник: sofascore.com

FT / МАНЧЕСТЪР СИТИ – НОТИНГАМ ФОРЕСТ 2:0

1:0 Фодън (7)

2:0 Халанд (14)

Съставите:

Ман Сити: Едерсон – Уокър, Диаш, Аканджи, Гвардиол, Родри, Нунеш, Фодън, Алварес, Халанд, Доку

Нотингам Форест: Търнър – Орие, Боли, Ниакате, Аина, Сангаре – Домингес, Мангала, Тавареш, Гибс-Уайт - Авони