След най-трудните две седмици в мениджъркста кариера на Нийл Уорнък, Кардиф Сити постигна победа с 2:0 над Борнемут, а 70-годишният специалист беше видимо развълнуван – от радост заради важните 3 точки и от мъка по загубения Емилиано Сала.

Съботният двубой от Висшата лига беше и първият домакински мач след трагичното изчезване на аржентинския нападател над Ла манша.

Кардиф приземи "черешките" дни, след като пребиха Челси

Феновете, футболистите, щабовете и официалните лица – всички отдадоха почит на Емилиано Сала. Преди мача протече минута мълчание, но най-запомнящ се бе моментът след първия гол на домакините.

Играчите отказват на Кардиф след случилото се със Сала

След като Боби Рийд реализира първото попадение от дузпа, той взе предварително подготвена фланелка с лика на Сала и посвети този момент на бившия играч на Нант.

Мениджърът Нийл Уорнък избухна в радост заради успеха, макар че се натъжи при скандирането на феновете „Пей песен за Сала”. Това се оказа отново тежък момент за треньора, който нямаше как да скрие сълзите си.

Хиляди тъжни сърца и сълзите на треньора на Емилиано Сала

Боби Рийд беше големият герой за домакините. Той отбеляза и двете попадения, като те паднаха в началото на двете полувремена. Първото беше от дузпа, а второто от дорбе изработена атака, с което остави трите точки в Уелс.