Играчите на Борнемут бяха приковали вниманието над себе си в последните няколко дни с боя, който стовариха над Челси в междинния кръг на Висшата лига през седмицата. Но те бързо бяха приземени още в следващия си мач. "Черешките" паднаха с 0:2 в гостуването си на Кардиф. 

Уелсците, които все още страдат за изчезването на рекордната си покупка Емилиано Сала, намериха достатъчно морални сили у себе си за важния успех, с който си помогнаха и при преследването на спасението в Премиършип. 

Боби Рийд беше големият герой за домакините. Той отбеляза и двете попадения, като те паднаха в началото на двете полувремена. Първото беше от дузпа, а второто от дорбе изработена атака, с което остави трите точки в Уелс. 

Мачът започна по перфектен начин за Кардиф. Още в 5-та минута Стив Кук от състава на Борнемут нелепо игра с ръка при едно центриране в наказателното поле на тима си и реферът без замисляне показа бялата точка. От 11-те метра Боби Рийд беше безпощаден и откри резултата. 

Малко след това домакините можеха и да удвоят преднината си. Четвърт час след първия съдийски сигнал Умар Ниясе се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но изстрелът му беше избит по великолепен начин от Артур Боруц. 

"Черешките" бяха на крачка от изравняването в 27-та минута. Тогава Андрю Сърман получи страхотна топка в наказателното поле и стреля добре, но вратарят на Кардиф направи блестящо спасяване, а и гредата му помогна да не се стигне до гол. 

В крайна сметка, въпреки шансовете и за двата отбора, повече попадения до почивката не паднаха. Джош Мърфи изпусна за домакините, а Райън Фрейзър не успя да се разпише за гостите и така статуквото се запази. Но не за дълго след подновяването на играта. 

Още в първата си атака след почивката домакините удвоиха аванса си. Арон Гунарсон пусна страхотен пас за Боби Рийд, той преодоля вратаря и с добре насочен удар направи резултата 2:0, с което тотално скърши устрема на гостите за нещо от този мач. 

Все пак "черешките" овладяха инициативата до края на мача и търсеха попадение, с което да се закачат отново до съперника си. Но Джордан Айб, Дан Гослинг и Райън Фрейзър не успяха да намерят целта при изстрелите си. 

Най-чистата възможност след почивката за Борнемут се откри пред Нейтън Аке в 79-та минута, но ударът му с глава мина на сантиметри от дясната греда и така се провали и последният шанс да се върне интригата в мача. 

Последното положение в битката пропиля Кенет Зохоре от състава на Кардиф и в крайна сметка тимът му спечели мача с два чисти гола. Това позволи на уелсците да съберат 22 точки и макар все още да са в зоната на изпадащите, са по-близо до спасителния бряг. Там сега е Бърнли с 24 точки. Борнемут е 10-и с 33 точки.