Голямата звезда на Пари Сен Жермен и френския футбол Килиан Мбапе дари 30 000 евро, за да бъде подновена операцията по издирването на Емилиано Сала. Части от разбилия се самолет с аржентинеца на борда бяха открити на различни места, но властите в Англия прекратиха търсенето на футболиста и пилота, като обявиха, че според тях шансът да бъдат открити живи е твърде минимален.

Самолетът, с който аржентинецът пътуваше от Нант за Кардиф, изчезна от радарите на 21 януари. Ден преди това Емилиано Сала парафира своя договор с уелския тим, който плати за него 15 млн. паунда.

След като полицията прекрати издирването на футболиста, близки и приятели на Сала подеха инициативата за събирането на средства, за да бъде подновена операцията. Целта е да бъдат събрани 300 000 паунда. През миналата нощ сумата бе достигнала 200 хиляди.

Втори със списъка на най-сериозните дарители е съотборникът на Мбапе в ПСЖ – Адриен Рабио. Той е осигурил 21 000 паунда за каузата.

Треньорът на Нант Вахид Халилходжич, полузащитникът на Байерн Мюнехн Корентин Толисо, защитникът на Наполи Калиду Кулибали, Фабио Да Силва и брат му Рафаел, също за сред звездите, които са дарили различни суми.

Очаква се търсенето на Емилиано Сала да бъде подновено в неделя.