Саутхемптън задълбочи кризата в представянето на Уотфорд напоследък, като го изхвърли и от най-старата клубна надпревара във футбола ФА Къп. Южняците надделяха с 1:0 в единствения мач от 17:00 часа от съботната програма, противопоставил един срещу друг два тима от Висшата лига. 

Единственото попадение в този мач падна в самото му начало. Още в 4-та минута точен беше младият защитник Джак Стивънс, а до края на двубоя други попадения така и не паднаха. Това се оказа достатъчно на "светците" да се класират за петия кръг на турнира. 

За там не могат да са сигурни участниците в три други двубоя от тази фаза, защото мачовете им завършиха наравно, което означава, че ги очакват преигравания след десет дни. В два от тези три двубоя са замесени тимове от Висшата лига. 

Най-лесна наглед беше задачата на Суонси, който трябваше да се справи с най-стария действащ професионален клуб Нотс Каунти, който обаче сега е затънал в посредственост. Но "лебедите" стигнаха само до 1:1 и ще преиграват на своя "Либърти стейдиъм". 

Подобна задача ще има и Хъдърсфийлд, който не успя да се справи с представителя на Чемпиъншип Бирмингам и у дома стигна само до 1:1. Равенство, но 2:2, се получи и на битката между Милуол и Рочдейл в Лондон. 

Ето и всички резултати от ранните съботни мачове за ФА Къп: 

Питърбро - Лестър 1:5 

Хъдърсфийлд - Бирмингам 1:1

Хъл Сити - Нотингам 2:1

Мидълзбро - Брайтън 0:1

Милуол - Рочдейл 2:2

М.К. Донс - Ковънтри 0:1

Нотс Каунти - Суонси 1:1

Шефилд Юнайтед - Престън 1:0

Саутхемптън - Уотфорд 1:0

Уигън - Уест Хем 2:0