Брайтън намери място на осминафиналите за ФА Къп, след като елиминира Мидъзбро. „Синьо-белите“ се наложиха с 1:0, а единственият гол падна в 90-ата минута и бе дело на резервата Глен Мъри.

Мидълзбро организира първата по-интересна атака в мача. Ашли Флетчър излезе на стрелкова позиция и с удар от зоната пред дъгата на наказателното поле прати топката встрани от левия стълб. Нова добра атака се разкри пред домакините в 14-ата минута. Мартин Брайтуейт с глава отклони, ала над напречната греда.

В 17-ата минута Брайтън си спечели право да изпълни фаул от много изгодна позиция, леко вляво от дъгата. Маркус Шутнер се нае с изпълнението, пращайки топката встрани от рамката.

Домакините продължиха да са по-активният тим, а много умела комбинация межди Ашли Флетчър и Адама Траоре в 40-ата минута завърши с удар на последния, отразен от вратаря.

Първата по-интересна ситуация след паузата бе в полза на Мидълзбро. В 62-ата минута Бен Гибсън с глава отклони, но вдясно от целта. Минута след това, Брайтън отвърна, след като положение се разкри пред Хосе Искиердо, но и той не съумя да завърши с успех. Четири минути след това нова добра възможност изникна пред Брайтън, а всичко се случи след комбинация между Искиердо и Берам Каял. Последният нанесе изстрел с десния крак, ама неточно.

В 74-ата минута Траоре обезпокои бранителите на Брайтън, които обаче се справиха с успех.

В оставащите минути до края на двубоя двата състава си размениха по още няколко атаки, а най-интересното се състоя в 90-ата. Тогава появилия се като резерва Глен Мъри засече не без късмет центриране отляво и направи 1:0.

Така Брайтън си осигури място в петия кръг на турнира.