Когато Уил Григ е под пара, рядко нечия защита може да го удържи. Така можем да перифразираме песничката на северноирладнските фенове от Евро 2016, която обаче се оказа напълно вярна и на гърба си го изпита Уест Хем. 

Северноирландският стрелец собственоръчно отстрани елитния тим с попаденията си за успеха на неговия Уигън с 2:0 в мача от четвъртия кръг на ФА Къп. И така една от големите изненади на надпреварата беше поднесена. 

Григ беше точен по веднъж преди и след почивката, а между попаденията му каузата на "латикс" беше подпомогната от глупавия директен червен картон на Артур Масуаку от състава на "чуковете" за наплюване на съперник. 

Мачът започна великолепно за домакините от по-ниската дивизия. Те поведоха след само осем минути игра, когато Нейтън Бърн центрира страхотно от десния фланг и качи топката на главата на Уил Григ на далечната греда. Нападателят обаче закова топката в сглобката на вратата и откри резултата - 1:0. 

Изненадващо или не, но домакините продължиха да са по-активни и Григ и Бърн изпуснаха няколко интересни ситуации. Хавиер Ернандес и Анджело Огбона пък пропиляха малкото изгодни шансове за лондончани преди почивката. 

Така развръзката остана за втората част. В нея амбициите на "чуковете" за обрат получиха жесток удар в 49-та минута, когато Артур Масуаку получи директен червен картон, защото наплю съперника си Ник Пауъл на тъчлинията. 

Уигън продължи да е по-настъпателен и стигна и до второ попадение в 62-та минута, а негов автор беше Уил Григ от дузпа. Северноирландецът си я изработи сам, след като опита да преодолее Рийс Бърк и последният игра с ръка в наказателното поле. Заслужена дузпа, а от 11-те метра Григ беше безпощаден - 2:0. 

До края на мача последва безплоден натиск на Уест Хем, а представителят на Висшата лига така и не отправи точен удар към вратата. Така лондончани съвсем заслужено отпадат от надпреварата, а Уил Григ и компания ще чакат с нетърпение жребия за 5-ия кръг в неделя.