Отборът на Манчестър Юнайтед записа солидна победа при визитата си на Уест Хем в Лондон. „Червените дяволи” стигнаха до успех с 3:1, като и трите гола за победителите дойдоха през втората част. Сериозна заслуга за обрата в полза на гостите имаше превръщащия се във все по важна фигура за Оле Гунар Солскяер – Бруно Фернандеш.

Днес той започна двубоя на пейката и се появи в игра на почивката, с което започна и обратът за Юнайтед. Фернандеш бе в основата на всичко по-опасно пред вратата на „чуковете”, които не успяха да покажат качествата си от първото полувреме.

Именно Уест Хем откри резултата чрез Томаш Соучек в 38-ата минута, но след попадения на Пол Погба, Мейсън Грийнууд  и Маркъс Рашфорд, гостите стигнаха до трите точки.

Другата голяма новина от днес е завръщането на феновете по стадионите. На „Лондон Стейдиъм” присъстваха 1000 зрители, а снимки от мача може да видите в нашата галерия.

Gulliver/GettyImages
50 снимки


Домакините започнаха по-добре срещата и още във втората минута вратарят на Юнайтед Дийн Хендерсън трябваше да прави ключово спасяване след удар на Джарод Боуен. Няколко по-късно Уест Хем стигна до гол, дело на Боуен, но той бе правилно отменен заради засада.

Домакините продължиха да действат доста по-настоятелно от своя противник, който залагаше предимно на контраатаките и приемаше играта дълбоко в своята половина. В 31-ата минута „чуковете” бяха много близо до откриването на резултата.

След грешка при изнасянето на топката от страна на Юнайтед, футболистите организираха контраактака, която за малко да завърши с гол. Топката бе центрирана отдясно към далечния стълб на вратата, а дебнещият от втора позиция Форналс стреля неточно.

Четири минути по-късно, след подобно нападение, отново Форналс се оказа на върха на атаката на домакините. Този път ударът му бе доста по-точен, но за негово нещастие топката спря в гредата.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер отговориха с далечен удар на Погба, който обаче н затрудни вратаря на Уест Хем.

Логичното все пак се случи в 38-ата минута, когато домакините поведоха. След центриране от корнер, топката бе пратена на близката греда, където Деклан Райс я отклони леко към Томаш Соучек. Чехът се озова абсолютно сам и от близко разстояние просто я прати в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Халър направи непростим пропуск. Той излезе очи в очи с вратаря Хендерсън, преодоля го, но в последния момент преди да нанесе удар на почти опразнената врата, се подхлъзна и топката му бе отнета.

Минута преди края Юнайтед отново се опита да притесни противниковия страж, този път малко по-успешно. Марсиал се озова на добра позиция и стреля силно, но Фабиански показа класа и изби в корнер.

Малко след почивката "чуковете" можеха да вкарат и втори гол, но Джарод Боуен не успя да уцели опразнената врата от броени метри.

Така се стигна до 65-ата минута, в която една изритана от вратаря Хендерсън топка попадна у Фернандеш. Португалецът пусна пас по земя към дъгата на наказателното поле и Пол Погба с изключително атрактивен фалцов удар изравни за 1:1.

Само три минути след това нова бърза атака на Манчестър Юнайтед позволи на Мейсън Грийнууд да вкара за 2:1.

В 72-рата минута удар на Рашфорд намери страничната греда на вратата на домакините. Английският национал обаче стигна до гол в 78-мата минута, в която бе изведен зад гърба на отбраната на Уест Хeм от друга резерва - Хуан Мата, и оформи крайния резултат.

С успеха Манчестър Юнайтед събра 19 точки и заема четвърто място в класирането. Уест Хeм е на седмо място със 17 точки.

УЕСТ ХЕМ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:3

1:0 Соучек 38'

1:1 Погба 65'

1:2 Грийнууд 68'

1:3 Рашфорд 78'

Уест Хем: Фабиански, Балбуена, Огбона, Кресуел, Куфал, Райс, Соучек, Мсуаку, Боуен, Форналс, Халър

Мениджър: Дейвид Мойс

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуаър, Телеш, Мактомини, Погба, Грийнууд, Ван де Беек, Марсиал, Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер