Манчестър Юнайтед победи Дарби Каунти с 3:0 в двубой от 1/8-финалите в турнира за ФА Къп. За "овните" игра бившият играч на "червените дяволи" Уейн Рууни.

Още в 10-ата минута на двубоя домакините опитаха да накажат защитата и вратаря на "червените дяволи", но топката не намери целта след удар на Сибли. Осем минути по-късно Рууни стреля от пряк свободен удар, но Ромеро спаси и прати топката в корнер.

БГНЕС
14 снимки

В 27-ата минута Мата стреля от средно разстояние, но вратарят на "овните" се справи със ситуацията. 

"Червените дяволи" откриха резултата в 33-ата минута на срещата, след като Люк Шоу намери добре вратата на съперника. В 41-ата минута Одион Игало удвои преднината на гостите в този мач.

През втората част отново Игало се превърна в реализатор за Юнайтед и в 70-ата минута се разписа за втори път в своята сметка и общо трето попадение за "червените дяволи".

Домакините имаха една интересна възможност в 51-ата минута, когато Уакър стреля отблизо с глава, но топката не пожела да влезе в мрежата. До края на двубоя имаше няколко опасни ситуации и пред двете врати, но резултатът остана непроменен и Юнайтед спечели с класика - 3:0. В 90-ата минута от пряк свободен удар Рууни пробва рефлекса на Ромеро, но той се справи великолепно с удара.

На 1/4-финалите в турнира Юнайтед гостува на Норич.