Тотнъм победи с 2:0 като гост завърналия се в елита Нотингам Форест в среща от четвъртия кръг на Висшата английска лига. Два гола и пропусната дузпа на Хари Кейн белязаха двубоя на "Сити Граунд", в който бившият европейски клубен шампион се представи силно срещу един от фаворитите в първенството.

Още в петата минута Деян Кулушевски изведе Кейн и английският национал технично откри резултата с удар в долния ляв ъгъл.

Превъзходството на лондончани продължи и в следващите етапи от срещата, но пропуски направи Хюн-мин Сон, а Нотингам отговори с голова опасност, пропусната от Морган Гибс-Уайт в 42-ата минута.    

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Девет минути след началото на втората част Стив Кук игра с ръка в наказателното поле, пречейки на Кейн да реализира второ попадение. Главният съдия Крейг Поулсън отсъди дузпа и жълт картон за защитника на домакините. Хари Кейн стреля слабо от бялата точка и вратарят Дийн Хендерсън отби удара му. 

Последваха нови силни минути за Тотнъм, придружени с пропуски в наказателното поле. В 81-ата минута влезлият като резерва Ричарлисон се пребори за топката край тъчлинията, центрира в наказателното поле и Хари Кейн на празна врата оформи крайното 2:0.

"Шпорите" са на трето място в класирането, докато Форест се намира на 14-та позиция до момента.