Днес е 28 февруари, а това е добър повод да си припомним едно странно действие на футболен президент, случило се на същата дата, но преди 12 години.

Пренасяме се в Норич, където през 2005 година местният отбор изпитваше големи трудности в първия си сезон в Премиършип от 1995 година насам. с едва 3 победи от 27 мача и последно място в класирането, по всичко изглеждаше, че "канарчетата" набързо ще се върнат във втора дивизия. На 28 февруари съперник на "Кароу Роуд" бе Манчестър Сити и определено всички бяха изненадани, когато Норич поведе с 2:0 с голове на Дийн Аштън (12') и Лиън МаКензи (16'). 

Е, радостта не трая дълго, защото още преди почивката "гражданите" изравниха чрез Антоан Сибиерски (25') и Роби Фаулър (37').

Голямото шоу обаче предстоеше на почивката. Двата отбора се оттеглиха в съблекалните, но за сметка на това на терена се появи главният акционер в Норич Делия Смит, истинска знаменитост на Осторва и автор на най-продаваните книги за готвене.

Смит, според някои доста подпийнала, грабна микрофона и отправи последния към "най-добрите футболни фенове в света. Нуждаем се от 12-и човек тук. Къде сте? Куде сте? Нека ви видим! Хайде!"

Странната реч на Смит предизвика много смесени реакции като част от феновете аплодираха нейните думи, а други ги сметнаха за доста неподходящи.

В крайна сметка изявата на Смит нямаше особен ефект. Норич загуби с 2:3 след гол на Фаулър в 90-ата минута.

В края на сезона "канарчетата" логично отпаднаха, за да се завърнат в Премиършип през 2011. След още няколко изпадания и завръщания в елита, Норич в момента играе в Чемпиъншип.