Кой ще е последният отбор в кариерата на Димитър Бербатов? Настъпи последният ден на зимния трансферен прозорец и това е актуалният въпрос, който вълнува феновете на 36-годишния нападател не само у нас, но и по света. 

Българинът пристигна в Англия на 31 януари и местните медии се скъсаха да пишат новини за това, къде ще продължи кариерата му. Оказа се обаче, че развръзката ще се отложи за 1 февруари или следващите дни. 

И пречка за това няма никаква, защото Бербо е свободен агент и може да подпише с всеки отбор, в който момент от сезона си пожелае. Кандидатите са Уест Хем, Астън Вила и Нюкасъл, като последните изглеждат най-близо, след като нападателят е бил забелязан в хотел на 150 км от града - в Единбург. Какво ще се случи, ще разберем скоро. 

Какво знаем до момента със сигурност?

- Бербо отлетя за Лондон в ранния следобед на 31 януари, за да осъществи сделка. 

- Английските медии го засякоха на "Хийтроу" късно привечер с антуража му. 

- Заинтересованите отбори от него са елитният Уест Хем и представителите на Чемпиъншип Астън Вила и Нюкасъл. 

- Засега изглежда най-близо до Нюкасъл, който е и любимият му отбор в Англия. 

- "Чуковете" от Лондон обявиха, че на 31 януари няма да правят повече трансфери. Това обаче няма как да затвори вратата за Бербо занапред, тъй като е свободен агент и може да подпише във всеки един момент. 

Какво пишат в Англия?

- Феновете от различните точки на страната се надпреварват да пишат в Туитър къде са видели българската звезда. Голяма част от информациите са откровени лъжи и шеги. Но някои от тях изглеждат истина. Като тази, че е видян от служител на хотел в Единбург да излиза от най-луксозния местен хотел, в компанията на Нийл Ленън, който сега води местния Хибърниън. От шотландската столица до Нюкасъл разстоянието е само 150 км...

- Журналистите от авторитетния вестник "Таймс" твърдят, че най-вероятно сделката за Бербатов ще се осъществи още тази вечер, като не очакват някой измежду Уест Хем и Астън Вила да е новият му отбор...

- Феновете на Астън Вила потриват ръце от вероятността отборът им да се подсили с Бербатов, макар и само със сделка до края на сезона.  

- Спекулациите започват да валят с пълна сила. След като Бербо беше забелязан в Единбург, местните медии съзряха интерес от местния гранд Глазгоу Рейнджърс към него. Това клони по-скоро към измислицата, но може и да има нещо. Дали е така, ще разберем скоро.