Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обвини пресата, че е „безскрупулна” в цитирането на репликите му и заплаши да не дава повече изявления до края на сезона.

Вестниците в Испания днес избълваха информации, че Моуриньо иска да води Реал Мадрид, въпреки че той има договор до 2010 година с Челси.

„Пресата винаги избира да чуе само думите, които си хареса, не думите, които казавш в действителност,” обясни Моуриньо на пресконференция.”Особено когато историята не е разказана докрай, тогава думите ти се вадят от контекста.”

„Беше ми зададен въпрос дали бих искал да тренирам Реал Мадрид. Отговорът бе, че всеки треньор би искал да го прави. Че е чест да работиш в клуб като Реал Мадрид. Аз обаче казвам на този въпрос категорично НЕ до 2010 година, защото имам договор с Челси. Аз искам да остана в Челси.”

Моуриньо дори заплаши, че ще спре да дава изявления пред медиите до края на сезона, ако продължат спекулациите.

„Аз обичам Челси. Аз обичам английския футбол,” призна Моуриньо. „Това са моите думи – вие си говорете каквото искате.”

„Ако ме обичате, и аз ще ви обичам. Ако обаче се отнасяте нечестно към мен, аз ще отвърна подобаващо – ще си говорим отново на края на сезона.”

Междувременно, Футболната асоциация на Англия реши да не наказва Моуриньо за репликите му към рефера Майк Райли. По време на вчерашния четвъртфинал за Купата на Англия португалецът използва нецензурни изрази по посока на арбитъра.