Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не сдържа нервите си и напсува рефера Майк Райли по време на четвъртфинала за Купата на Англия срещу Тотнъм.

Моуриньо използва португалския израз „filho da puto”, което в превод е доста по-гбур израз от „кучи син”.

Според мениджъра обаче тази фраза не била толкова неприятна в родината му и не се считала за обида.

Моуриньо, който се конфронтира с рефера в тунела на полувремето и му крещеше от тъч линията през втората част, заяви:”Това, което му казах, често казвах и на самия себе си, на играчите си и дори на топката, когато среща гредата. За мен, това е най-нормален израз на португалски. Казвам го по 50 пъти на мач. Наистина се срещнахме в тунела, но аз бях възпитан. Смятам, че той отсъди твърде много удари в полза на Тотнъм, въпреки че нямаше нещо фатално.”

Това не е първият сблъсък между Моуриньо и Райли този сезон. Именно оплешивяващия арбитър ръководи двубоя между Рединг и Челси, в който Петър Чех контузи тежко главата си.

Припомняме, че Майк Райли не е обичан и в България, заради отсъжданията си срещу Левски в миналогодишното издание на Купата на УЕФА. След срещата с Шалке, президентът на „сините” Тодор Батков също използва обиди по посока Райли, като го нарече „британски хомосексуалист”.